• Ηρωική διάσωση μητέρας από τον Στέλιο Χανταμπάκη
  Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

  Ηρωική διάσωση μητέρας από τον Στέλιο Χανταμπάκη στη λεωφόρο Κηφισίας, τη στιγμή που το αυτοκίνητό της τυλίχτηκε στις φλόγες. 

  Από τη 
  Δήμητρα Δάρδα

  Ο πρώην «Διάσημος» του «Survivor» και παρουσιαστής, που περνούσε τυχαία από το σημείο, επέδειξε απίστευτη γενναιότητα και ψυχραιμία, και κατάφερε να σώσει όχι μόνο τη γυναίκα, αλλά και τα προσωπικά της αντικείμενα.

  Το περιστατικό με το Ι.Χ. αυτοκίνητο που άρχισε να βγάζει καπνούς, την ώρα που κινούνταν με κατεύθυνση το κέντρο της Αθήνας, συνέβη χθες το πρωί στο ύψος του Ψυχικού. Ο Στέλιος, ο οποίος οδηγούσε στην ίδια λωρίδα κυκλοφορίας το σκούτερ του, κατάλαβε πως κάτι κακό θα ακολουθούσε και αμέσως έκανε νόημα στην οδηγό να σταματήσει το αυτοκίνητο και να το εγκαταλείψει.

  Πληροφορίες που κατέφθασαν στην «Espresso» έκαναν λόγο για δραματικές στιγμές, με πρωταγωνιστή τον παρουσιαστή, ο οποίος με αστραπιαίες κινήσεις έβγαλε μέσα από το αυτοκίνητο τα προσωπικά αντικείμενα της κοπέλας, καθώς κι ένα παιδικό κάθισμα. Ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη ανάσα τις αγωνιώδεις προσπάθειές του, μα κανείς δεν πλησίαζε. Οι πιο έμπειροι έβλεπαν πως η κατάσταση χειροτέρευε και ο καπνός πύκνωνε.

  Εκρηξη

  Η οδηγός, παρά το σοκ, αποκάλυψε εκείνη τη στιγμή στον Στέλιο πως το όχημά της ήταν με υγραέριο. Ο κίνδυνος για ενδεχόμενη έκρηξη ήταν πλέον μεγάλος κι εκείνος, χωρίς να το σκεφτεί, πετάχτηκε στη μέση της λεωφόρου Κηφισίας και κατάφερε με νοήματα, κουνώντας τα χέρια του και φωνάζοντας, να σταματήσει την κυκλοφορία. Δευτερόλεπτα μετά το αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες και το πρώτο περιπολικό μαζί με όχημα της Πυροσβεστικής κατέφθασαν στο σημείο.

  «Εκανα ό,τι θα έκανε οποιοσδήποτε από εμάς μπροστά σε ένα τέτοιο γεγονός. Βοήθησα όπως μπορούσα. Βέβαια, δεν σας κρύβω πως όταν είδα το παιδικό καρεκλάκι στα πίσω καθίσματα, το μυαλό μου πήγε στη γυναίκα μου. Θα μπορούσε να ήταν η σύζυγός μου στη θέση της» δήλωσε στην «Espresso» ο ηρωικός παρουσιαστής και συνέχισε:

  «Εχω βρεθεί ξανά σε τέτοιο περιστατικό και γνώριζα πως η οδηγός είχε τέσσερα με πέντε λεπτά πριν αρπάξει φωτιά. Οταν όμως μου είπε πως το όχημα ήταν με γκάζι, κατάλαβα πως η κατάσταση μπορεί να είχε άσχημη εξέλιξη, γι' αυτό και σταμάτησα τα διερχόμενα αυτοκίνητα»


  ΠΗΓΗ, ΕΣΠΡΕΣΟ.