• Έφυγε η ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ελληνίδα ηθοποιός!
  Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

  Σοβαρή απώλεια από το χώρο του θεάματος…

  Καταξιωμένη ηθοποιός, με τεράστια ερμηνευτική γκάμα, τόσο σε τραγικούς όσο και σε κωμικούς ρόλους, αισθαντική και με μια υπέροχη, αξέχαστη φωνή.

  Παρότι έφτασε ΠΟΛΥ ψηλά, στάθηκε πάντα ανυποχώρητη και μακριά από τις ποικίλες συναλλαγές, κάτι που της κόστισε τον σταδιακό παραγκωνισμό της, σε μια εποχή που δυστυχώς οι αξίες καθορίζονταν από το χρήμα…

  Αυτός ήταν και ο λόγος που τη θεατρική στέγη που κατάφερε να δημιουργήσει στα τελευταία χρόνια της καριέρας της, τη δεκαετία του ’90, το θέατρο «Προσκήνιο» στην πλατεία Βάθη (όπου ανέβασε σε δική της σκηνοθεσία την Κοντέσσα Βαλέραινα,παίζοντας μάλιστα με σπασμένο πόδι, σε αναπηρικό καροτσάκι, τον Εραστή του Πίντερ, καθώς και μερικά ακόμη έργα), στο τέλος την έχασε.

   Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, όπως τόσοι και τόσοι ηθοποιοί που φτάνουν στο τέλος της καριέρας τους, χωρίς να έχουν την παραμικρή στοργή, από την οργανωμένη πολιτεία. Όπως έγινε γνωστό από δικούς της ανθρώπους, δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν ακόμη και τα έξοδα της κηδείας.
   Η αρωγή εκ μέρους της πολιτείας, αλλά και των συνδικαλιστικών φορέων των ηθοποιών, φαντάζει σαν μια αυτονόητη υποχρέωση απέναντι σε μια τόσο σημαντική μορφή για τα θεατρικά μας δεδομένα.

  Σε ηλικία 71 ετών, έσβησε χθες η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Νίκη Τριανταφυλλίδη, έπειτα από χρόνιο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Όπως εξάλλου είχε η ίδια εκμυστηρευθεί πριν από λίγα χρόνια, η κατάσταση της υγείας της την υποχρέωνε να παραμένει στο σπίτι της, καθώς δυσκολευόταν να περπατήσει εξαιτίας της επιδείνωσης των χρόνιων ρευματισμών που επηρέαζαν τα οστά και κυρίως τα πόδια της.

  Η Νίκη Τριανταφυλλίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942, ενώ ήταν κόρη του γνωστού συνθέτη Πάνου Τριανταφυλλίδη.

  niki_triantafyllidiΑποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και τη Σχολή του Πέλου Κατσέλη και για πρώτη φορά εμφανίστηκε στο θεατρικό σανίδι το 1963, με τον θίασο Αλέκας Κατσέλη, στο Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα.

  d01056v01Στο θέατρο συνεργάστηκε με όλα τα «ιερά τέρατα», όπως τον Μινωτή ή την Λαμπέτη, ενώ συνεργάστηκε και με το Εθνικό Θέατρο και το ΚΘΒΕ, ενώ έγραψε και τα έργα,Πάρτυ στο σπίτι της Ελισσάβετ Π., Ηχώ και νάρκισσος, Τρελή Ελένη, τα οποία φυσικά και παρουσιάστηκαν σε δική της σκηνοθεσία…

  http://www.contraseolous.gr/