• ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-Αντικαθιστούν τις σκηνές με οικίσκους ....
  Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

  Αντικαθιστούν τις σκηνές με οικίσκους στο hot spot της Μαλακάσας


  Η τοποθέτηση 20 οικίσκων, συνολικής χωρητικότητας 200 ατόμων, ξεκίνησε σήμερα και προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

  Επίσης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, 100 άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού θα μετακινηθούν σήμερα σε ξενοδοχείο της περιοχής, έπειτα από συνεργασία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με χρηματοδότηση της DG ECHO. Τα υπόλοιπα 100 ευάλωτα άτομα που φιλοξενούνται στη δομή αναμένεται να μεταφερθούν και αυτά σε ξενοδοχεία, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Σήμερα τοποθετήθηκαν και θερμαντικά σώματα στις σκηνές των προσφύγων.

  Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του υπουργείου, για τη στέγαση των υπολοίπων προσφύγων (συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου φιλοξενούνται στη δομή 858 άτομα) θα τοποθετούνται 20 οικίσκοι την εβδομάδα, προκειμένου να αντικαταστήσουν όλες τις σκηνές.

  Χθες, προηγήθηκε διαμαρτυρία των προσφύγων που διαμένουν στη δομή για τις συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν. Οι πρόσφυγες έστησαν σκηνές έξω από τη δομή και ζήτησαν τη βελτίωση των συνθηκών για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το κρύο.