• ΑΙΓΑΙΟ - ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...
  Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016
   Σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών, υπάρχουν επιβεβαιωμένοι δύο θάνατοι και πολλοί τραυματισμοί 
  - Πρόσφυγες με σοβαρότατα εγκαύματα από την πυρκαγιά μεταφέρονται σε νοσοκομείο της Αθήνας
  - Στον καταυλισμό ξέσπασε φωτιά από έκρηξη σε γκαζάκι μέσα στη σκηνή την ώρα που μία πρόσφυγας μαγείρευε
  - Αμέσως μετά τη φωτιά, οι πρόσφυγες εξεγέρθηκαν και υπήρξαν σοβαρά επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις

  Ανεξέλεγκτη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια στη Μυτιλήνη, καθώς έχουν προκληθεί σοβαρότατα επεισόδια ανάμεσα στους μετανάστες και τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, μία 66χρονη γυναίκα είχε ανάψει το γκαζάκι μέσα στη σκηνή προκειμένου να μαγειρέψει. Από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία το γκαζάκι εξερράγη και η σκηνή τυλίχθηκε στις φλόγες. Δυστυχώς ο θάνατος της 66χρονης ήταν ακαριαίος αφού απανθρακώθηκε, ενώ έξω από το σκηνή βρισκόταν η 25χρονη νύφη της με τα δύο της παιδιά, 6 και 4 ετών.

  Από την έκρηξη και τη φωτιά, τραυματίστηκαν και οι τρεις σοβαρότατα, αλλά το 6χρονο παιδάκι κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο εξέπνευσε.

  Η 25χρονη μητέρα και το 4χρονο παιδί της έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα και σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρονται ήδη σε νοσοκομείο της Αθήνας.

  Ωστόσο, η ΜΚΟ Proactiva Open Arms με tweet μιλάει για τρεις νεκρούς ανθρώπους, κάτι που επίσημα δεν επιβεβαιώνεται.

   

   

   

  Την είδηση επιβεβαιώνει με tweet και ο χώρος στέγασης προσφύγων City Plaza Squat, κατηγορώντας μάλιστα τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής κυβέρνησης.

   

  Αμέσως μετά τη φωτιά επικράτησε πανικός στον καταυλισμό των προσφύγων και έσπευσαν στο σημείο, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνοδεία αστυνομικών και ασθενοφόρα.

  Πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα, ενώ η οργή των προσφύγων στράφηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά επεισόδια και να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

  Αυτή τη στιγμή στο σημείο παραμένουν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο καταυλισμός έχει εκκενωθεί.

   


     Διαδώστε ...